Den senaste tiden har den tekniska utvecklingen bara gått uppåt. I och med industrialiseringen och de stora upptäckterna på 1800-talet, har världen fått smaka på allehanda tekniska lösningar som banat väg för framtiden. Tv-apparaterna, datorn och smartphonen är bara några att nämna och den digitala utvecklingen blir bara större. Dock är det en relativt stor risk man tar och tekniken har inte bara ljusa sidor. Systemen är sårbara och kan lätt orsaka skada om de utsätts för hackning eller förstörelse.

Men tänk vad de har fört människor samman!

Vår hemsida tar upp några kända tekniska genombrott som har gjort att världen aldrig mer kommer bli densamma. Här kan du läsa om glödlampan, tv:n, datorns betydelse, vår behändiga smartphone eller surfplatta. Du kan också lära dig mer om hur spelautomaterna har utvecklats genom åren eller hur VR-glasögonen kom till. Antingen du är ett teknikfreak eller bara vill lära dig mer om historiska uppfinningar och förstå hur saker och ting hänger ihop i dag, kan du klicka dig vidare och lära dig någonting.

De tekniska genombrotten har spelat en stor roll för alla våra samhällen men kanske borde vi även stanna upp ibland för att fråga oss hur vi lever och om alla dessa ting verkligen är så oumbärliga som de verkar. Många länder är idag uppbyggda kring den senaste tekniken, men frågan är hur miljövänligt det kan vara och på vilket sätt man hittar en balans. Tekniska prylar är fantastiska och kan åstadkomma en enorm förändring, men de kan även relatera till stress och miljöfara. Läs mer om de största tekniska genombrotten här på sidan och gör dig en egen uppfattning.